Noi posibilități de cooperare

Noi posibilități de cooperare

Administratorul public al municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu, a primit astăzi, la Primăria Giurgiu, o delegație din Bulgaria, formată din primarul orașului Vetovo, Dr.Mehemd Mehmed, Dr. Strahil Karapchanski, specialist în domeniul proiectelor europene și nu în ultimul rând, Lili Ganceva, directorul Asociației Euroregiunea Danubius Ruse-Giurgiu.
Împreună cu doamna Meca Ianca, directorul Direcției Programe Europene din cadrul Primăriei Giurgiu au discutat despre posibilitățile de cooperare din cadrul Programului Interreg VI-A Romania-Bulgaria, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, care își propune îmbunătățirea dezvoltării zonei de graniță româno-bulgare în perioada 2021-2027, program aprobat de către Comisia Europeană în data de 30 noiembrie 2022.
Concret, au fost analizate prioritățile de finanțare, respectiv:
Prioritatea 1: O regiune bine conectată;
Prioritatea 2: O regiune mai ecologică;
Prioritatea 3: O regiune educată;
Prioritatea 4: O regiune integrată.
Cele două echipe au luat în calcul diverse idei de proiecte și chiar au făcut o vizită în teren care a inclus și Clubul Pensionarilor de la Giurgiu, vizat pentru un posibil proiect pe Axa III.
Urmează să fie parcursă etapa discutiilor concrete între cele două administrații, Giurgiu și Vetovo și stabilite prioritățile, obiectivele și proiectele comune.

Ultima modificare: 06.04.2023 – 15:16 de către Administrator

Anteriorul Ședința extraordinară a Consiliului Local Giurgiu 06.04.2023

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.